Nyheter
Jobb
Bostäder
Studier
Regionen
Business
Öresundsbron

.


Öresundsbron skapar och sammanbinder ett betydande vägnät. Malmö och köpenhamnsområdet länkas ihop. Två länder förbinds med varandra. Skandinavien knyts samman med den europeiska kontinenten. E20 heter motorvägen. Öresundsförbindelsen och Storebæltsbroen gör det möjligt att snabbt ta sig mellan länderna kring Öresundsregionen. En bro över Femer Bælt mellan Danmark och Tyskland planeras vilket ytterligare ökar Öresundsbrons betydelse.

Även Bornholms befolkning har nytta av Öresundsbron. När de ska till sin huvudstad kan de ta tåget som går via färja till Ystad och därifrån till Köpenhamn.

Öresundsförbindelsen utgör också tillfartsvägar för resenärer på bägge sidor av sundet till Köpenhamns Flygplats. En underjordisk tågstation finns i direkt anslutning till flygterminalen i Kastrup.

Länkar Øresundstågen m.m.

Brons anslutningar i Malmö
Kartor: Skåne
Danmark
Malmö
Helsingborg
Köpenhamn

~~~~~~

För personbil och andra fordon upp till 6 m längd är avgiften 280 svenska kronor per enkeltur. För husbil eller bil med släp eller husvagn kostar enkelresan 560 kronor. För motorcykel 155 kronor.

Åker man ofta kan man lösa flerturskort eller teckna abonnemang och få lägre pris per resa.

Till avgifter, abonnemang och Brobizz

Företag, lastbilar och bussar

Betalning erläggs vid betalstationen på Lernacken på den svenska sidan för alla trafikanter. Det finns kortautomater och manuell betjäning samt dynamisk betalning, d.v.s avläsning i förbifarten - Brobizz.

Den svenska avgiften kan ändras om kronan stiger eller sjunker i förhållande till den danska kronan. Den danska avgiften, 230 dkr för t.ex personbil, står fast.

Vid Storebæltsbroen är avgiften i samma prisklass. Samma Brobizz går att använda om man tecknar abonemang även där.

För trafik som passerar Helsingborg kan färjan mellan Helsingborg och Helsingør vara det bästa alternativet över sundet.

Det finns kombinationsbiljett för färja och bro att lösa vid färjeterminalen, så att man kan ta färjan ena vägen och bron tillbaka.

 


Sida1
Evenemang
Restauranger
Handel
Kultur-fritid
Hotell-camp

Länkguide

.


Nyheter
Jobb
Bostäder
Studier
Regionen
Business
Om bron

.

Sida1
Evenemang
Mat-dryck
Butiker
Nöjen-fritid
Hotell-camp

Länkar

.


Copyright Sund1 © 2003